Bereiding
De hartige variant op de met spijs gevulde Sinterklaas letter. Lekker met half om half gehakt en gehaktkruiden. Je kan natuurlijk ook zelf je favoriete kruiden gebruiken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Meng in een kom het gehakt, ½ ei en de gehaktkruiden.
- Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
- Vorm met 4 plakjes een letter naar keuze.
- Verdeel het gehaktmengsel over deze 4 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
- Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de letter op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
200 g half-om-halfgehakt
gehaktkruiden
1 ei (losgeklopt)
4 plakjes bladerdeeg
½ eetlepel boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: