Bereiding
Handig: de bereidingsvideo onder het recept!
- Het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koeling halen.
- De sjalotjes fijnsnijden en met de tijmtakjes aanzetten in de pan.
- Na 2 minuten afblussen met de rode wijn, deze inkoken tot 1/4 van het volume en zeven.
- Monteer de ingekookte rode wijn met de koude boter (de koude boter klontje voor klontje er doorheen roeren).
- Afmaken met peper en zout uit de molen.
- Het vlees bakken in bakpan met boter en beetje olie tot de gewenste gaarheid.
- Na het bakken 5 tot 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie.
- Snijden op de draad.
- Op smaak brengen met peper en zout uit de molen.
Tip: heerlijk met een gemengde salade of gewokte spinazie.
We hebben ook alle tips voor de perfecte rib-eye en andere steaks voor je op een rijtje gezet.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 runder rib-eyes
30 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie
Zwarte peper uit de molen
Zout
Voor de saus
2 sjalotjes
2 takjes tijm
2 dl rode wijn
0.5 dl jus
50 gram koude boter
Peper uit de molen
Rib-eye
Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft.