
Bereiding
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukken van 5 cm.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in parten en snipper de knoflook en het pepertje, zonder zaadjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin.
- Bestrooi het met het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
- Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee.
- Schep de tomaten erdoor, schenk er ½ l heet water bij en breng alles aan de kook. Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 120 minuten helemaal gaar.
- Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen met het vocht toe.
Lekker met meergranenrijst met baby-maïs en koriander.
Ingrediënten
- 500 g runderriblappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 g tomaten
- 2 rode chilipepers
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- theelepel kaneel
- 3 blikken kidneybonen (in chilisaus à 400 g)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!