Bereiding
Het recept voor de originele chili con carne. Een lekker en simpel gerecht vol groenten en in allerlei variaties te maken. De klassieke chili con carne, de naam verraadt het al, is een echt vleesgerecht met rundvlees. Hier vind je het recept voor deze, volgens ons, lekkerste chili con carne
-
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukken van 5 cm.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in parten en snipper de knoflook en het pepertje, zonder zaadjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin.
- Bestrooi het met het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
- Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee.
- Schep de tomaten erdoor, schenk er ½ l heet water bij en breng alles aan de kook. Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 120 minuten helemaal gaar.
- Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen met het vocht toe.
Wat eet je bij chili con carne?
Chili con carne is lekker met zilvervlies rijst en maïs. Maar kan ook prima gegeten worden met afgebakken brood of gewoon los op zichzelf.
Wat zijn de ingrediënten van chili con carne?
In de originele chili con carne zit in ieder geval: uien, knoflook, paprika, bonen, rundervlees of -gehakt, tomaten, chili- en paprikapoeder, peper en zout. Voor het verrijken van de smaak wordt ook vaak gebruik gemaakt van kruiden zoals peterselie, komijn, koriander en oregano. Of worden extra ingrediënten toegevoegd zoals spekjes, (zure) room, tomatenpuree, mais, cacaopoeder, kaas, komijn, kaneel en een pepertje. Chili con carne is wat dat betreft een heerlijk recept om telkens mee te experimenteren of een twist aan toe te voegen. Daarom vind je op onze website ook een heerlijk recept voor chili con carne met paprika.
Kan chili con carne in de diepvries?
Ja, chili con carne kan je prima een tijd in de diepvries bewaren. Het blijft ongeveer 3 maanden ingevroren goed. Je kan dus prima een grote pan maken waar je vervolgens een paar keer van kan genieten! Lees meer informatie over het zo goed mogelijk invriezen van vlees.
- 4 personen
- 165 minuten
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 uien
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
2 rode chilipepers
2 eetlepels zonnebloemolie
theelepel kaneel
3 blikken kidneybonen (in chilisaus à 400 g)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.