Bereiding
Extra rijke variant met paprika,op de originele chili con carne.
-
- Verwarm de olie in de pan op middelhoge temperatuur.
- Bak de spekjes goudbruin.
- Laat ondertussen de bonen uitlekken.
- Voeg de grof gehakte ui en knoflook toe aan de spekjes en bak deze ca. 2 minuten mee.
- Doe het rundergehakt erbij en bak deze rul.
- Doe de paprikapoeder en de chilipoeder erbij en laat even meebakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook even mee.
- Hak de paprika grof en voeg samen met de gepelde tomaten toe.
- Doe de cacaopoeder, de bruine bonen en de kidneybonen erbij.
- Laat het geheel in 30 minuten op lage temperatuur zachtjes stoven.
- Breng de chili con carne op smaak met zout en peper.
- Garneren met de peterselie.
- 6 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
200 gram gerookte spekjes
1 kg Rundergehakt
2 grote uien
2 gele paprika's
2 groene paprika's
2 blikjes tomatenpuree
2 tenen knoflook
4 theelepels paprikapoeder
0,5 theelepel chilipoeder
200 gram bruine bonen uit blik
200 gram kidneybonen uit blik
2 theelepel cacaopoeder
2 blikken gepelde tomaten in stukjes
1 bosje platte peterselie
Peper
Zout