Bereiding
- Haal de diamanthaas minimaal een uur voor je gaat bakken uit de koeling. Als het nodig is was je de drie soorten sla (andijvie) en laat je ze even drogen op wat keukenpapier.
- Pel de mandarijn en snij leg de partjes van een halve mandarijn samen met een pluk van iedere soort sla op vier borden
- Masseer de diamanthaas met de olie, zeezout en peper. Verhit een grillpan of koekenpan tot deze loeiheet is. Leg de haas in de pan en schroei hem aan beide kanten in hooguit een minuut per kant mooi dicht. Haal de diamanthaas uit de pan en laat die even afkoelen. Pak daarna een goed en scherp mes en snij de haas in dunne tranches van maximaal een halve centimeter dik. Knijp hierna de limoen uit over het vlees. Het zuur uit de limoen zorgt er ook nog eens voor dat je vlees lekker mals wordt.
- Hoogste tijd voor de dressing van deze salade en hou je vast hiervoor: Roer de knoflook, gember en suiker door de sojasaus. Klaar. Ja, echt…
- De reepjes malse diamanthaas verdeel je mooi over de sla met mandarijn en hierna drizzel je de dressing eroverheen. Tenslotte strooi je over ieder bord wat ringetjes van de dun gesneden bosui en klaar is de spreekwoordelijke Kees.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
Voor de salade:
300 gr diamanthaas
50 gr veldsla
100 gr rucola
100 gr frisee sla, of rauwe andijvie
2 mandarijnen
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gehakt
1/2 limoen
1 el goede olijfolie
grof zeezout en peper
Voor de dressing:
1/2 cm gember
geraspt 1 teentje knoflook
geraspt 4 el zoute ketjap
2 tl suiker
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: