Bereiding
- Meng het gehakt met de grillkruiden en 2 eetl. bieslook.
- Vorm van het gehakt 4 grote ballen en druk ze vervolgens plat, zodat u hamburgers van ca. 2 cm dikte krijgt.
- Meng de verse roomkaas met de rest van het bieslook.
- Pel de ui en snijd hem in 8 dunne plakken.
- Was de tomaat en snijd hem in 8 dunne plakken. Was en droog de blaadjes sla.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Leg de hamburgers op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill aan beide kanten bruin en gaar (10-15 minuten). Geregeld keren.
- Snijd de broodjes open en toast ze op de barbecue of onder de grill bruin.
- Besmeer de getoaste broodjes dik met de verse roomkaas en beleg ze met de blaadjes sla, de plakjes tomaat, de hamburgers en de uienringen.
Lekker met patat en coleslaw (salade van dun geschaafde witte kool en wortel). Geef er eventueel ook barbecuesaus of tomatenketchup bij. Voor kleine eters kunnen de hamburgers gehalveerd worden, de bereidingstijd wordt dan ook korter.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 eetlepel grillkruiden
- 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
- 100 g roomkaas (vers)
- 1 ui
- 1 tomaat
- 4 blaadjes sla
- 4 broodjes (mais, rond)
- grill of barbecue
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: