Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd ze fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Verhit de boter in een wok en bak hierin het gehakt rul en bruin.
- Voeg de rode peper toe en bak ca. 3 minuten mee. Schep vervolgens de champignons en de lente-ui erdoor en warm nog even mee. Meng kaas erdoor.
- Schep een kwart van de vulling op elke tortilla en bestrijk de rand met losgeklopt ei.
- Vouw de tortilla’s dubbel en druk de randen stevig aan. Bestrijk de rand nogmaals met losgeklopt ei en vouw de rand dubbel zodat het een dikker en steviger effect geeft.
- Leg de enchillades in een ingevet bakblik en bak ze in de oven in ca. 20 minuten bruin en krokant. Serveer op blaadjes sla.
Lekker met salsa en kidneybonensalade.
Tip
Half-om-half gehakt is zeer goed zonder boter te bereiden.
Wist je dat…
champignons die gewassen worden, minder smakelijk zijn?
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
200 g half-om-halfgehakt
1 ei (losgeklopt)
75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes)
2 rode chilipepers
25 g boter
75 g kaas (in reepjes)
8 blaadjes sla
2 lenteuitjes
4 tortilla's (kant-en-klare)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: