Bereiding
Deze runderbouillon met feestelijke opmaak doet het uitstekend als tussengerecht bij een feestelijk menu. Je kunt zelf vooraf een mooie bouillon trekken, of gebruik maken van een kant-en-klare runder- of kalfsbouillon uit een pot.
- Zet de bouillon op met de groene kruiden en laat dit een uur zachtjes trekken.
- Zet de pastinaak op met de helft van de slagroom en laat deze gaar worden.
- Pureer de pastinaak met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.
- Laat dit afkoelen.
- Bak de bacon knapperig en snijd deze in stukjes.
- Sla de slagroom dik vloeibaar en meng deze met de pastinaakcrème.
- Haal de kruiden uit de bouillon en giet deze in de glazen.
- Schep de pastinaakroom erop.
- Leg daar de stukjes bacon op en garneer met de peterselie.
Video: zo maak je deze verfijnde runderbouillon
Vind je het leuk om zelf verse bouillon te trekken?
Bekijk deze mini-masterclass over het maken van bouillon, fond en glacé. Na wat voorbereidingen hoef je de ingrediënten voor vers getrokken bottenbouillon alleen maar een tijd te laten pruttelen. Af en toe afschuimen en aan het eind zeven, houden je uiteindelijke bouillon mooi helder.
En: een vers gemaakt bouillon barst van de vitaminen, gezonde vetten, mineralen en belangrijke aminozuren. Je leest er meer over in deze blog.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
1 liter runder- of kalfsbouillon (kant-en-klaar of zelf maken)
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 takje salie
2 takje selderiePastinaakroom:
1 pastinaak
2,5 dl slagroom
Zout
Peper
4 plakjes bacon
1 eetlepel gehakte peterselie
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: