Bereiding
- Dep het vlees droog en bestrooi het met peper.
- Smelt de boter in een koekenpan. Bak de biefstukken op hoog vuur aan beiden kanten bruin, zet het vuur iets lager en bak ze 3-5 minuten, rosé tot well done. Voeg eventueel een klontje boter toe als de jus te bruin wordt, of een scheutje olie.
- Verhit intussen 1 eetlepel olie in een andere pan en bak de ui en de knoflook glazig. Bak de maïs op middelhoog vuur 2 minuten mee.
- Voeg de appelsap toe en laat het vocht iets inkoken.
- Voeg dan de blokjes tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de biefstukken met de warme salsa, bestrooid met de koriander.
Lekker met gekookte rijst en kidneybonen.
- 6 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
4 biefstukken
snufje peper
50 g boter (of margarine)
1 rode ui (fijngesneden)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
100 g maïskorrels (uitgelekt)
3 eetlepels appelsap
3 tomaten (gepeld en in blokjes gesneden)
3 eetlepels koriander (verse grof gesneden)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: