Bereiding
- Doe olie in de pan
- Voeg er de gehakte ui, knoflook, pepers en de boemboe aan toe
- Voeg het vlees in blokjes toe en laat verder kleuren
- Doe de bouillon en kokosmelk erbij
- Knijp er een partje citroen overheen
- Laat op een laag vuur garen/sudderen
- Af en toe omroeren tot het vlees gaar is (ongeveer 3 uur)
Tip: een dag van tevoren bereiden brengt de smaken nog beter tot hun recht!
Presenteren met gele rijst, hete sperzieboontjes en ingelegde komkommer
- 4 personen
- 210 minuten
Ingrediënten
Olijfolie
1 kg riblappen (in blokjes gesneden)
2 uien
3 teentjes knoflook
5 rawit pepers (kleine rode of groene pepers)
Boemboe rendang (kruidenmix)
1 serehstengel
1 blokje tamarinde
3 dl kokosmelk
3 dl vleesbouillon
Citroensap
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.