Bereiding
- Neem een grote braadpan.
- Bak het vlees op hoge temperatuur in kleine porties bruin.
- Schep het uit de pan en bewaar in een pan of schaal.
- Doe nu ui en paprikablokjes in de braadpan en fruit dit licht aan.
- Breng de temperatuur naar laag.
- Voeg nu paprikapoeder, bloem en tomatenpuree toe, laat dit zachtjes 1 minuut garen.
- Voeg het water en de koude runderbouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg nu het vlees toe met laurier, zout en peper.
- Stoof het vlees 3 uur op de laagste temperatuur.
Afmaken:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de zaadlijsten.
- Zet in een ovenschaal en verwarm 10 minuten in de oven.
- Bak de croutons in olijfolie met paprikapoeder.
- Verdeel de paprika’s over de borden, schep hier de warme goulash in.
- Garneer met een lepel van de gemengde zure room, yoghurt en peterselie.
- Bestrooi met in olijfolie gebakken croutons.
Lekker met gekookte rijst gemengd met sperzieboontjes en gesneden paprikablokjes.
- 6 personen
- 220 minuten
Ingrediënten
6oo gram runderriblappen in blokjes
40 gram boter
2 uien in blokjes gesneden
2 paprika's in blokjes gesneden
3 theelepels paprika poeder
1 eetlepel bloem
70 gram tomatenpuree
100 ml water
400 ml rundvleesbouillon
Laurier
Zout
Peper
Garnering
100 ml zure room
100 ml yoghurt
1 takje platte peterselie
Zakje croutons
Paprikapoeder
2 hele paprika's
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.