Bereiding
Bij werkvlees als longhaas ben je al snel geneigd het vlees te stoven. Mis! Gebakken is het ook geweldig, laat het vooral lekker rood.
- Haal de longhaas 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Bestrooi het vlees met zwarte peper
en zeezout. - Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak het vlees 3 minuten aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
- Voeg ui, knoflook, bleekselderij en oesterzwammen toe aan het bakvet in de pan en bak ze enkele minuten.
- Serveer de longhaas met de groente.
Serveren
Lekker met gegrilde courgette of gnocchi en een rucolasalade.
Bron/Fotografie: Vleesbijbel/Carrera
- 6 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
800 g longhaas
3 el zonnebloemolie
1 witte ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
4 stengels bleekselderij, in diagonale plakjes
150 g oesterzwammen, in repen gescheurd
zwarte peper en zeezout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: