Bereiding
- Kruid de runderlappen met zout en peper en haal ze door de bloem. Pel de ui en snijd doormidden. Prik de kruidnagels in de ui.
- Laat de boter in een stoofpan licht bruinen en bak het vlees aan weerszijde mooi bruin. Voeg voorzichtig aan de zijkant van de pan net zoveel warm water en de azijn toe tot het vlees onder staat, doe de ui en het laurierblad erbij en breng aan de kook.
- Laat het geheel, met een gesloten deksel op laag vuur, in ca. 90 min. gaar stoven en verwijder de kruidnagels uit de ui.
Gebruik een derde van het vlees voor de eerste maaltijd. De rest kan met vocht in de pan in de koelkast zeker een paar dagen bewaard worden.
Lekker met stamppot rauwe andijvie.
- 4 personen
- 95 minuten
Ingrediënten
1½ kilo magere runderlappen (of doorregen runderlappen)
4 eetlepels bloem
1 grote ui
6 kruidnagels
100 g boter
2 eetlepels azijn
water (warm)
1 laurierblaadje
snufje zout
snufje peper