Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Kinderrecept met gehakt

Gehakt met toverbrij

40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer

steaktartaar

Steak tartaar met truffelmayonaise

Om steak tartaar te maken kun je in principe alle biefstukdelen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar bavette van een hollands rund. Het vlees is iets stugger dan de

Willy (Philly) Cheese Steak

Philly Cheese Steak sandwich

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ribeye in mooie, dunne reepjes (tip: leg de ribeye eerst even 20 min in de vriezer. Hierdoor kun je nog dunnere

Gehaktballetjes met een hoedje van papier

1 kilo rundergehakt, 1 ei, 2 beschuiten, snufje nootmuskaat, 2 eetlepels Roosvicee, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 30 velletjes gekleurd papier van 6 bij 8 cm

Hete balletjes met pittige tomatensaus

Hete balletjes met pittige tomatensaus

200 g rundergehakt, 2 eetlepels koffieroom, snufje zout, 1 grote vleestomaat, snufje peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, 4 eetlepels olie, 5 eetlepels chilisaus

Minispiesjes met frisse avocadodip

Minispiesjes met frisse avocadodip

300 g rundergehakt, 1 avocado, 1 bosuitje, 100 ml yoghurt (Griekse magere), ½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel), ½ ei, 2 eetlepels

Franse runderstoofpot

500 g runderriblappen, 150 g sjalotjes, 1 winterwortel, 1 rode paprika, 200 g champignon, 2 eetlepels olijfolie, 125 g spekreepjes (gerookte), 1 eetlepel bloem, 2 takjes

Hartige Sinterklaasletter

200 g half-om-halfgehakt, gehaktkruiden, 1 ei (losgeklopt), 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel boter

Rib-eye met whiskysaus feestmenu 2023

Rib-eye met whiskysaus

Met een mooie rib-eye met whiskysaus zit je bij de vleesliefhebbers meestal wel goed voor een geslaagd diner. Een goede rib-eye heeft een klein randje vet en is –