Bereiding
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken. Pel en de teentjes knoflook en snijd deze grof. Snijd de kaas in stukjes.
- Pureer de knoflook met de kaas, de gewassen en drooggedepte peterselie en de walnoten in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel. Schenk in een dun straaltje de olijfolie extra vierge bij het mengsel en pureer tot een gladde pasta. Breng pittig op smaak met Tabasco en eventueel met wat zout en peper.
- Verwarm de oven voor tot 250°C.
- Kook de aardappels in water met zout gedurende 7 minuten. Voeg na 2 minuten koken de pastinaak toe. Giet de aardappels met de pastinaak af en laat ze droogdampen.
- Schep er 3 eetlepels van de olijfolie traditioneel en zout en peper naar smaak door en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster het aardappel-groentenmengsel in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven bruin.
- Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met de rest van de olie en bestrooi met peper naar smaak.
- Verhit een grillpan goed heet en grill de entrecotes in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en rosé. Bestrooi het met zout naar smaak.
- Snijd de entrecotes met een scherp, niet gekarteld mes in plakjes en serveer met de peterseliepesto en het aardappel-groentenmengsel uit de oven.
Lekker met ijsbergsla met ananasstukjes.
Tip
Vervang de Parmezaanse kaas door Old Amsterdam kaas en de peterselie door koriander.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
2 entrecotes (dikke à 250 gram)
1 kilo aardappels (vastkokende)
500 g pastinaak
2 teentjes knoflook
25 g Parmezaanse kaas
25 g peterselie
25 g walnoten
6 eetlepel olijfolie (extra vierge)
tabasco
4 eetlepels olijfolie (traditioneel)
½ eetlepel rozemarijn (verse)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: