Bereiding
- Roer in een kom de sesamolie, limoensap, ketjap, honing, nam pla en rode peper door elkaar tot een dressing.
- Kruid de biefstukreepjes met peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember ca. 1 minuut. Voeg de paksoi aan de sjalotjes toe en roerbak deze ca. 1 minuut mee.
- Schep de groenten uit de wok op een warme schaal. Verhit de overige olie in de wok en roerbak hierin de biefstukreepjes ca. 2 minuten.
- Schep de biefstuk uit de wok op de groente. Schenk de Thaise dressing over het gerecht en garneer het geheel met sesamzaadjes.
Lekker met wilde en witte rijst.
Wist u dat…
snel dichtschroeien bij biefstuk erg belangrijk is. Zo behoudt het vlees de smaakvolle vleessappen!
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
400 g biefstuk (in reepjes)
1 eetlepel sesamolie
limoensap
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel honing
½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus
1 rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen)
snufje peper
2 eetlepels olie
3 sjalotjes (elk in 8 partjes)
1 eetlepel gemberwortel (verse, fijngeraspt)
1 struik paksoi (ca. 450 g, in reepjes)
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: