Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bestrijk ze met eiwit.
- Maak de schnitzels door de riblappen plat te slaan tussen wat plastic folie met een vleeshamer of bijvoorbeeld een deegroller.
- Meng het gehakt met de overige ingrediënten, verdeel dit in 4 gelijke hoeveelheden en rol hier een ‘worstje’ van en leg dit op de schnitzels.
- Rol de schnitzels op en leg ze op een stukje aluminiumfolie. Rol de schnitzel stevig op en draai de buitenzijden dicht als een toffee.
- Laat de rolletjes in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten garen op een rooster met een lekbak eronder.
Lekker met rood gestoofde peertjes en risotto.
Tip
Het gegaarde rundvleesrolletje kan ook koud in plakjes gesneden worden voor een amuse of voorgerechtje. Lekker met zwart roggebrood.
Wist u dat…
Het gekruide gehakt alleen, kan ook gebruikt worden als gehaktbrood, al dan niet bekleed met rode koolbladen, gehakttaart afgedekt met aardappelpuree, rul gebakken bij pasta’s, gehaktballen of snackballetjes.
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
4 runderriblappen (dun en platgeslagen als een schnitzel, ca. 100 g)
100 g rundergehakt
20 g kaas (kruidnagelkaas, geraspt)
1 ei (eiwit en dooier gescheiden)
1 borrelglaasje Berenburg
1 theelepel mosterd (grove)
1 plakje ontbijtkoek (of kruidkoek)
1 bolletje gember (op siroop, fijngegehakt)
snufje zout
snufje peper
snufje nootmuskaat
Voedingswaarde per persoon
Riblappen
Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.