
Bereiding
- Hak de ui fijn.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Verhit 2 eetl. olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een hoog vuur.
- Voeg 3 eetl. chilisaus, 1 eetl. peterselie, een snufje zout en wat peper toe. Laat de saus afkoelen.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetl. chilisaus en 2 eetl. peterselie.
- Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes.
- Verhit 2 eetl. slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar (ca. 10 minuten).
- Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.
Ingrediënten
- 200 g rundergehakt
- 2 eetlepels koffieroom
- snufje zout
- 1 grote vleestomaat
- snufje peper
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ui
- 4 eetlepels olie
- 5 eetlepels chilisaus (zoetzure rode pepersaus)
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!