
Bereiding
- Hak de ui fijn.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Verhit 2 eetl. olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een hoog vuur.
- Voeg 3 eetl. chilisaus, 1 eetl. peterselie, een snufje zout en wat peper toe. Laat de saus afkoelen.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetl. chilisaus en 2 eetl. peterselie.
- Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes.
- Verhit 2 eetl. slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar (ca. 10 minuten).
- Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.
Wist je dat deze balletjes ook goed kunnen bij gourmet, steengrill of fondue?
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
200 g rundergehakt
2 eetlepels koffieroom
snufje zout
1 grote vleestomaat
snufje peper
2 eetlepels paneermeel
1 ui
4 eetlepels olie
5 eetlepels chilisaus (zoetzure rode pepersaus)
1 eetlepel gehaktkruiden
3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!