Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Hete bliksem

250 g magere runderlappen, 1 grote ui, ½ bouillonblokje (vlees), 25 g margarine (vloeibare), 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 600 g

Pastaslaatjes met pekelvlees en Italiaanse dressing

16 plakjes pekelvlees (dun gesneden), 8 eetlepels pijnboompitten, 3 tomaten (pomodori), 6 augurken (zoetzuur), 1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht), 6

Hartige taart

Hartige taart

Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten

Biefstuk met knoflook-preisaus

Biefstuk met knoflook-preisaus

4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander

500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper

rundervink

Rundervink met knolselderijstampot

Zomer, herfst, lente of winter: een mooi stamppotje kan in alle seizoenen helemaal lekker zijn. Afgemaakt met een sappige rundervink, tover je in ‘no-time’

gebakken longhaas

Gebakken longhaas met groente

800 g longhaas; 3 el zonnebloemolie; 1 witte ui, in halve ringen; 2 teentjes knoflook, in plakjes; 4 stengels bleekselderij, in diagonale plakjes; 150 g oesterzwammen, in

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

Roergebakken biefstuk met shii-take paddenstoelen

1 biefstuk (125 g), 1 kleine ui, 100 g shii-take (paddenstoelen), 2 eetlepels sesamolie (of slaolie), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, snufje peper

Sous vide Picanha

Picanha is lekker van de BBQ in Brazilië, maar misschien nog wel lekkerder als je dit malse stuk vlees zelf sous vide gaart! Zorg ervoor dat er een mooie vetlaag op de

Baklap met peper-limoenkruiden

Baklap met peper-limoenkruiden

1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groene peper, 4 tomaten (tros), 1 limoen (bij voorkeur biologisch), 4 baklappen (à 100 gram), 1 theelepel 5 kruidenpoeder, 2 eetlepel