
Bereiding
- Haal het vlees ruim op tijd uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Bak de ossenhaas rondom bruin in bruisende boter. Haal het uit de pan en zet koud weg.
- Snijd de paddenstoelen of de groente, samen met de sjalot en knoflook fijn.
- Zet aan in olijfolie in een wok totdat vocht verdampt is.
- Breng op smaak met mosterd, tijm, peper en zout. Dit heet Duxelles.
- Bladerdeeg uitrollen in een vierkant, dikte 0,5 cm, formaat 30×30 cm.
- Huishoudfolie op werkblad leggen, de helft van de Duxelles dun uitsmeren in 2x de breedte van de ossenhaas.
- Ossenhaas hierop leggen en laagje Duxelles op aanbrengen, daarna het geheel oprollen en koud wegleggen.
- De opgerolde ossenhaas uit het folie halen.
- In het midden van het deeg plaatsen, oprollen, de sluitnaad met water en kwastje iets over elkaar vastplakken.
- Afbakken in hete oven op 200 graden in ca. 25 minuten.
Kerntemperatuur vlees 45 graden.
Alternatief basis Duxelles groenten: paddenstoelen vervangen door aspergetips, courgette, broccoliroosjes. Zeer fijnsnijden, wokken en op smaak brengen met wat boter, peper en zout.
4 personen
60 minuten
Ingrediënten
600 gram runderhaas (ossenhaas)
2 eetlepels boter
500 gram kastanjechampignons
200 gram oesterzwammen
100 gram sjalot
1 eetlepel grove mosterd
4 takjes geriste tijmblaadjes
1 teen knoflook
Plak bladerdeeg
Peper & zout