Bereiding
Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze.
- De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten afkoelen.
- De rundergehakt kort mengen met de eieren, pomodori, mosterd, gehaktkruiden, de trifolati, basilicum, peper en de afgekoelde uitjes
- Daarna de geraspte kaas er kort doormengen.
- Handen nat maken en van de gemengde gehakt 6 ballen vormen.
- Braadpan op matig vuur met olie en boter en daarin de gehaktballen bruin kleuren.
- Deksel schuin op de pan en de gehaktballen regelmatig keren.
- Na 15 tot 18 minuten zijn de gehaktballen gaar.
- De ballen uit de pan nemen en jus maken door een scheutje bouillon/water in de pan gieten en even aan de kook laten komen.
- Het ontbijtspek op ovenplaat tussen 2 vellen vetvrij papier leggen en in hete oven kleuren en krokant bakken.(10 min.)
- Serveer de ballen met de jus en het krokante ontbijtspek.
Tip: heerlijk bij stamppot of als klein formaat balletjes bij het gourmetten of steengrillen.
Je kan ook de kerntemperatuur van de gehaktballen meten, de juiste kerntemperatuur vind je bij maten en temperaturen.
- 6 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
2 uien
80 gram permigiano reggiano kaas (geraspt)
2 eieren
50 gram pomodori secchi (fijn gesneden)
1 eetlepel mosterd
50 gram Italiaanse gehaktkruiden
15 gram trifolati kruiden (J Boer)
12 blaadjes verse basilicum (fijn gesneden)
2 eetlepels roomboter
olijfolie
peper
4 plakken ontbijtspek