Bereiding
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Snijd de bol mozzarella in vier mooie plakken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd van de tomaat ook 4 mooie plakken.
- Bestrijk de hamburgers met olijfolie en rooster ze 15 cm boven de hete kolen of op een hete steengrill op de barbecue ± 4 minuten per kant bruin.
- Keer de hamburgers en leg er een plak tomaat en een plak mozzarella op. Laat de kaas smelten. Strooi de bosuitjes en Italiaanse kruiden erover en maal er wat peper boven.
Lekker op een Italiaanse bol of een volkorenbroodje
Tip
Maak zelf hamburgers door 500 gram half-om-half gehakt te mengen met een zakje hamburgerkruiden, 1 eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden en een fijngesnipperde bosui. Vorm hiervan 4 hamburgers.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 hamburgers
1 bosuitje
1 mozzarellakaasje
1 vleestomaat
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt)
snufje zwarte peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: