Bereiding
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Leg het vlees met ½ dl water, 2 dl azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag afgedekt marineren in de koelkast.
- Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken.
- Bebloem het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout.
- Verwarm de marinade met 1 dl water.
- Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
- Voeg de bruine suiker toe en laat dit 3 minuten meekoken.
- Roer de mosterd, peper en zout naar smaak erdoor.
Lekker met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelmoes met kaneel.
Tip
De jus kan worden gebonden met een lepeltje bloem of maïzena waarvan met een paar lepels water een papje is geroerd. De jus wel even doorkoken, zodat de bloem of de maïzena gaar wordt. Je kunt ook varkenspoulet of lamspoulet gebruiken.
Wist u dat…
- Magere en doorregen lappen (van de hals; dikke rib; borst; rib): ca. 150 minuten stoven
- Sukadelappen (schouder): ca. 150 minuten stoven
- Klapstuk (borst; klaprib): ca. 120 minuten stoven
- Poulet (diverse delen): ca. 150 minuten stoven
- Ossenstaart (staart): ca. 180 minuten stoven
- 2 personen
- 100 minuten
Ingrediënten
250 g runderpoulet
1 ui
snufje zout
1 eetlepel mosterd (grove)
2 dl rode wijn azijn
2 kruidnagels
1 eetlepel bruine basterdsuiker
25 g boter
1 laurierblaadje
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: