Bereiding
- Doe het gehakt in een kom. Pel en rasp het sjalotje erboven. Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, de paneermeel, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
- Hak de helft van de olijven fijn en snijd de rest in plakjes. Hak de salami fijn en schep er de fijngehakte olijven door.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er platte schijven van.
- Schep het salamimengsel in het midden en vouw het gehakt er omheen. Vorm er een bal van en druk ze iets plat.
- Verhit de boter en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de tomatenbasissaus, 1 dl heet water en de rest van de olijven toe en breng alles aan de kook.
- Temper het vuur en braad de gehaktballen in ± 20 minuten gaar. Serveer de saus over de gehaktballen.
Lekker met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle, en gekookte broccoli.
Tip
Vervang de salami door fijngehakte gekookte ham voor een minder pittige gehaktbal.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 sjalotje
- 1 ei (scharrel, M)
- 30 g paneermeel
- snufje nootmuskaat
- 100 g zwarte olijven (zonder pit)
- 30 g salami
- 40 g boter
- 2 dl tomatensaus (gekruide basissaus)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: