Bereiding
- Halveer de plakjes ontbijtspek.
- Meng het gehakt met ½ theel. zout, 1 theel. kerriepoeder en de dille.
- Maak er 12 rolletjes van, van ca. 3 cm. Wikkel elk rolletje in een plakje spek en prik het vast aan een cocktailprikker.
- Hak de vijgen en de ananas heel fijn en meng ze met de jam, het citroensap en ½ theel. kerriepoeder.
- Bak de vinkjes in een droge koekenpan rondom bruin en gaar (ca. 5 minuten) of leg ze tussen 2 velletjes keukenpapier op een bord en laat ze in de magnetron op 350-400 watt in ca. 5 minuten gaar worden.
- Serveer de mini-slavinkjes met de vijgen-ananas-chutney.
Tip
De mini-slavinkjes kunnen van tevoren worden gemaakt en even worden opgewarmd of koud worden geserveerd voor bij de picknick. Chutney is ook in verschillende smaken kant-en-klaar te koop.
Wist u dat…
rundergehakt een magere gehaktsoort is, maar juist meer vitamines en ijzer bevat?
- 12 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 200 g rundergehakt
- 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes)
- 4 eetlepels ananasjam
- 1 plakje ananas (verse)
- 1½ theelepel kerriepoeder (milde)
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel dille (fijngehakt)
- 1 theelepel citroensap
- 6 vijgen (gedroogde)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: