Bereiding
- Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Was de bleekselderij, schil zonodig de harde nerven er met een dunschiller af en snijd ze in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was en snijd de tomaten in stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend in ±3 minuten lichtbruin en glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend op een halfhoog vuur met een vork bruin en rul.
- Bak de paprika en de bleekselderij al omscheppend 3 minuten mee.
- Voeg de champignons en de tomaten toe en bak alles op een hoog vuur nog 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, 4 dl water, Tabasco, peper en zout naar smaak toe en laat de saus op een laag vuur met de deksel op de pan ±20 minuten zachtjes sudderen.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Bestrooi de gehaktsaus met de pijnboompitten en de basilicum. Serveer de kaas er apart bij.
Lekker met een gemengde salade van babyleaves en komkommer.
Tip
Vervang de groenten door panklare macaroni- of roerbakgroenten naar keuze.
Vegetarisch alternatief: Vervang het gehakt door 350 gram Quorn fijngehakt en bak het volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
- 400 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika's (rode en groene)
- 5 stengels bleekselderij
- 250 g champignons
- 500 g tomaten (pomodori)
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie (traditioneel)
- 1 blikje tomatenpuree (dubbelgeconcentreerde à 70 g)
- tabasco
- 400 g pasta (penne rigate)
- 2 eetlepels basilicum (verse, fijngesneden)
- 75 g Parmezaanse kaas
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: