
Bereiding
De bereidingsvideo staat onder de bereidingswijze.
Ribstuk
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verhit de boter in de braadpan tot deze niet meer bruist en braadt het ribstuk aan beide kanten 2 minuten aan.
- Blus af met de rode wijn,
- Voeg het water en het runderbouillonblokje toe (het vlees moet onder water en wijn staan).
- Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes, en doe deze samen met de kruidnagel, gemalen peper, laurier en de jeneverbessen in de pan.
- Laat op zacht vuur 2-3 uur stoven tegen het kookpunt. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, dan is het gaar.
- Haal het vlees uit de pan en zeef het stoofvocht
- Kook het stoofvocht in tot de helft van het volume, eventueel op smaak brengen en afbinden met wat aardappelzetmeel tot een heerlijke jus.
Hutspot
- Schil en was de groenten, snijd de aardappels in stukken.
- Doe de aardappels met de laurier en het bouillonblokje in een kookpan en voeg water toe tot de aardappels half onder staan.
- Snij de pastinaak en wortels in stukken en leg op de aardappels, snij als laatste uien en leg deze er bovenop met wat peper.
- Kook met een deksel op de pan in ca 30 minuten gaar, check door in de aardappels te prikken,
- Giet af (vang kookvocht op) en stamp het fijn.
- Voeg het overgebleven kookvocht en de boter toe en roer dit goed door, breng eventueel op smaak met wat zout.
4 personen
200 minuten
Ingrediënten
1 ribstuk van ca 800 gram
2 dl rode wijn
1 runderbouillonblokje
½ liter water
10 jeneverbessen
1 teentje knoflook
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
zwarte peper uit de molen
50 gr boter
1 ui
Voor de hutspot
400 gr kruimige aardappels
200 gr pastinaak
300 gr wortel
200 gr ui
3 laurierblaadjes
200 gr boter
1 runderbouillon blokje
peper uit de molen
zout
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!