Bereiding
- Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in zeer smalle ringetjes.
- Meng het gehakt met de uitjes, het paneermeel, het ei, de sambal, de chutney, de koriander, een theelepel zout en een halve theelepel peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vorm van het gehakt een grote bal. Leg de gehaktbal in een ingevette cakevorm van ca. 20 cm en druk hem aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld
- Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ca. 40 minuten gaar. Laten afkoelen.
- Snijd het gehaktbrood in dikke plakken.
Tip
Geef er mangochutney of een kant-en-klare koude kerriesaus bij. Eet het gehaktbrood met bijvoorbeeld platte Indiaase broden (Nans) en een groene salade of een tropische fruitsalade.
Wist u dat…
gehakt bereid moet worden op de dag van aankoop?
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 bosje lenteuitjes
50 g paneermeel
1 ei
2 eetlepels sambal brandal
4 eetlepels mangochutney
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
zout
peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: