Bereiding
- Haal de burgers 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje. Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.
- Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.
- Snij het stokboord overlangs en halveer de twee stukken, smeer in met kruidenboter. Leg het brood op de bbq tot het goudbruin is.
- Grill ook de plakken rode ui, de gehalveerde tomaat, maiskolven en little gem sla.
- Bewaar het stokbrood en gegrilde groenten warm.
- Grill nu de rundvleesburgers tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.
- Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie laat 3 min rusten.
Ondertussen de gegrilde garnituren verdelen over de borden, leg hier de Rundvleesburgers bij.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 rundvlees burgers (zelf maken kan ook!)
1 rode ui in 4 plakken gesneden
2 vleestomaten, gehalveerd
2 maiskolven sous vide bereid of kort gekookt
2 kropjes little gem sla in de lengte gehalveerd
1 stokbrood
Kruidenboter