Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Oosterse burgers

500 g varkensgehakt, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 bosuitjes (fijngehakt), ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt), ½ eetlepel olie, peper, ½ eetlepel sherry, 4

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

italiaanse-fricandeau-uit-de-oven

Italiaanse fricandeau uit de oven

750 g varkensfricandeau, ½ dl olijfolie, 2 sinaasappels, snufje zwarte peper (versgemalen), 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel citroensap,

Rollade met sinaasappel-mango’salsa’

100 g varkensfiletrollade (gaar, vrij dik gesneden), 1 eetlepel maïsolie, 1 kleine sinaasappel, 2 eetlepels limoensap, tabasco, ½ rode ui

Mexicaanse saucijsjes met maissalsa

Mexicaanse saucijsjes met maïssalsa

4 saucijsjes, 1 blik maïs (á 300 g), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 rode ui (fjingesnipperd), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Oosterse varkensreepjes met ananas

400 g varkensvleesreepjes
, 2 eetlepels koriander (verse), 1 blikje ananasstukjes, 3 eetlepels roerbakolie
, 2-3 theelepels sambal badjak
, 400 g roerbakgroenten

Varkenshaasje met gorgonzolasaus

Varkenshaasje met gorgonzolasaus

500 g varkenshaas, snufje peper (versgemalen), 70 g boter, 200 g gorgonzola (in blokjes), 1 dl room, 2 eetlepels bloem, 1½ dl melk

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie