Bereiding
- Meng de sinaasappelsap, zout, provençaalse kruiden, knoflook, sjalotjes, rode wijn azijn, rasp van 2 sinaasappels en wat peper in een schaal.
- Leg de beenham in de marinade en dek dit af met folie.
- Laat dit in de koelkast 8 uur marineren.
- Draai de beenham zo nu en dan om in de marinade.
- Haal de beenham een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Haal het vlees uit de marinade.
- Verwarm de boter in een koekenpan op middel hoge temperatuur.
- Bak de beenham rondom bruin.
- Doe de beenham in de ovenschaal.
- Laat garen in de oven tot een kerntemperatuur van 65 graden of reken 10 minuten oventijd per 100 gram.
- Haal de beenham uit de oven en laat deze 10 minuten afgedekt rusten.
- Snijd de beenham op de draad in plakken.
Lekker met roergebakken paprika’s en aardappelsalade
4 personen
80 minuten
Ingrediënten
600 gram beenham
300 gram (room)boter
Voor de marinade
2 deciliter sinaasappelsap
2 theelepels zout
4 eetlepels Provençaalse kruiden
4 gehakte teentjes knoflook
4 gesnipperde sjalotjes
8 eetlepels rode wijn azijn
Peper
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: