Bereiding
- Wel de rozijnen 15 minuten in ruim heet water.
- Bestrooi de lever met zout en peper.
- Wentel de plakken door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
- Verwarm de helft van de boter en bak de kalfslever op een matig vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
- Houd het vlees warm onder folie.
- Verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de appel op hoog vuur.
- Voeg na 2 minuten de goed uitgelekte rozijnen toe, blus het geheel met de appelsap en bind de jus met allesbinder.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Tip
De rozijnen kunnen ook in de magnetron in 4 minuten op vol vermogen geweld worden.
Wist u dat…
Kalfsvlees veel ijzer bevat, net als rundvlees?
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 plakken kalfslever (à 100 g)
- 100 g rozijnen
- bloem
- 60 g boter (of margarine)
- 1 appel (in plakken)
- 4 eetlepels appelsap
- 1 eetlepel allesbinder
- snufje zeezout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: