Bereiding
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin.
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
- Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Bestrooien met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Basmati rijst en knapperig gekookte sperziebonen.
Tip
Sesamolie is tegenwoordig in vrijwel alle supermarkten te verkrijgen! Verse gember wordt daar meestal ook verkocht, maar in de toko vind je het zeker. Je kunt ook lamslapjes, varkenslapjes of sukadelapjes gebruiken.
Wist u dat…
Kalfslappen (diverse delen): ca. 90 minuten stoven Poulet (diverse delen): ca. 90 minuten stoven Schenkel (poot): ca. 160 minuten stoven Kalfsborst (borst): ca. 160 minuten stoven
- 2 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
250 g kalfslappen (sukade)
3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie)
snufje zout
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 teentje knoflook
1½ eetlepel ketjap manis
25 g gember (verse)
1 ui
snufje peper
½ eetlepel tomatenpuree
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: