Recepten met rundvlees

Bekijk alles

Franse runderstoofpot

500 g runderriblappen, 150 g sjalotjes, 1 winterwortel, 1 rode paprika, 200 g champignon, 2 eetlepels olijfolie, 125 g spekreepjes (gerookte), 1 eetlepel bloem, 2 takjes

Brabantse vlees-salade

Brabantse koude schotel

300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt), 100 g doperwten (gaargekookt), 100 g worteltjes (gaargekookt), 100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het

Italiaanse rundergehaktbal

Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten

Biefstuk met knoflook-preisaus

Biefstuk met knoflook-preisaus

4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Pokebowl met gemarineerde runderlende en kleurrijke groente

  De pokebowl is een traditioneel gerecht uit Hawai, geserveerd in een kommetje. Het bestaat van oudsher voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis,

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

200 g rundergehakt, 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes), 4 eetlepels ananasjam, 1 plakje ananas (verse), 1½ theelepel kerriepoeder (milde), ½ theelepel zout, 1

Cervelaatworst krokodil

30 blokjes cervelaatworst (ca. 2½ bij 2½ cm), 1 komkommer, 4 kleine augurken (kromme), 2 groene olijven (gevuld met piment), 1 blik ananasstukjes (à 567 gram), 35

Antiliaanse stoofpot

Antilliaanse stoofpot

500 g runderpoulet, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels koenjit (of kerrie), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 rode peper (verse, in stukjes gesneden, zonder

Klapstuk met hutspot

Hutspot met klapstuk

500 g klapstuk (runderborst), 1 kilo aardappels, 1 kilo winterwortel, 500 g uien, 2 bouillonblokjes (runder), 30 g boter (of margarine), snufje zout, snufje peper

stoofvlees

Stoofvlees met bier en koffie

Verwarm de oven op 120°C. Verwarm een flinke klont boter (± 30 gram) in een ovenvaste stoofpan. Kruid de riblappen met salt n peppa en braad ze even kort aan in de