Recepten met rundvlees

Bekijk alles
bavette

Wrap van bavette met een bite

Om de chimichurrisaus te maken: Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is. Hierna olijfolie

Mexicaans stoofvlees

De bereidingsvideo staat onder de bereidingswijze. Verwarm een braadpan, voeg olijfolie en boter toe, laat uitbruisen. Braad het vlees rondom aan. Schep het uit de pan.

Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander

500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper

Biefstuk met knoflook-preisaus

Biefstuk met knoflook-preisaus

4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Worststicks met aardbeien en kiwi

50 g grillworst (aan één stuk), 50 g leverworst (aan één stuk), ½ kiwi, 6 kleine aardbeien, spiezen

Gehaktbrood met mozzarella

600 g rundergehakt, 1 grote aardappel, 1 ei, 1 beschuit, 4 eetlepels tomaten (zongedroogde), 1 ui, 2 eetlepels peterselie (gehakt), 2 eetlepels basilicum (gehakt), 1

Brisket

Brisket slow uit de oven

De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor

Mediterrane gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

400 g half-om-halfgehakt
, 4 theelepels kappertjes (20 g)
, 4 tomaten (zongedroogde, op olie)
, 2 eetlepels olijven (groene)
, 2 stuks ansjovisfilet
, 1 ei
, snufje

Schnitzelhapje van Roodkapje

40 g runderschnitzel, ¼ appel (is ca. 25 g), 2 aardappels (á 50 g), 2 theelepels margarine (plantaardige), 1 bietje (gekookt, á 50 g), rasp, staafmixer

Italiaanse rundergehaktbal

Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten