Bij roerbakken of wokken bak je stukjes vlees, vis of groente op een heel hoog vuur al omscheppend gaar. Je doet het in een wok (uit China, met één steel) of wadjan (afkomstig uit Indonesië, met twee handvatten). Het voordeel: wokken gaat snel, vlees blijft mals en in je groente blijven veel vitamines zitten.
Tips: zo roerbak je beter
- Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
- Zet alle ingrediënten van tevoren klaar, want tussendoor heb je geen tijd om nog iets te snijden.
- Gebruik geen boter maar olie, zoals zonnebloemolie, maïsolie, arachideolie.
- Laat de olie in de wok goed heet worden en bak de ingrediënten in volgorde van garing (dus eerst ui en knoflook, dan vlees, dan de groente en dan bijvoorbeeld de sojasaus).
- Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer.
Bekijk onze recepten voor Thaise curry en biefstukreepjes met paksoi!
Bekijk onze recepten met roerbakken