Gourmetten en steengrillen zijn heel populair met kerst. En terecht, het is heel gezellig en lekker. Vlees hoort er natuurlijk bij. We hebben 10 tips op een rijtje gezet zodat je optimaal kan genieten van vlees in de pan, op de steen of op de bakplaat.
- Zorg voor voldoende bakjes en een ruime bakplaat.
- Zorg voor dunne stukjes vlees (0.5 – 1 cm dik), zodat ze snel klaar zijn.
- Minihamburgers ipv gehaktballetjes, burgertjes zijn sneller klaar en gaar.
- Maak de lekkerste homemade smaken met deze recepten.
- Zet het vlees niet allemaal tegelijk op tafel, zodat je wat overblijft nog kan bewaren.
- Kinderen willen niet te lang wachten, met omelet of vleeswaren kunnen ze snel wat eten.
- Zorg dat de tafellamp niet vlak boven de bakplaat hangt, dat scheelt een hoop poetswerk.
- Zet het gourmet / steengrill op tijd aan, een koude start bakt lastig.
- Laat lege pannetjes niet op het gourmetstel staan, dat voorkomt gespetter.
- Overgebleven vlees kan je ook invriezen, meer in dit artikel.
Meer over steengrillen en gourmetten
Bron onderzoek IRI