Gezondheid
- Varkensvlees -
- Bewaren -
- Duurzaamheid -
- Productie -
- Rundvlees -
- Kalfsvlees -
- Bereiding -
- Benamingen -
- Gezondheid
Veelgestelde vragen over Gezondheid
- Moeten alle runderen worden getest op BSE ?
- Zit er verschil in de eiwitsamenstelling van verschillende vleessoorten?
- Krijg je van varkensvlees puistjes?
- Is vlees vet?
- Is duurzaam eten ook gezonder?
- Is kalfsvlees lichter verteerbaar dan rundvlees?
- Is vlees slecht voor je cholesterol?
- Wat is het gemiddelde calciumgehalte in rundvlees?
- Verschilt de voedingswaarde van kalfsvlees en rosé kalfsvlees?
- Aan welke vitamines kun je een tekort krijgen als je geen of weinig vlees eet?
- Zit er verschil in de eiwitsamenstelling van verschillende vleessoorten?
- Wat verdwijnt er aan vitaminen en mineralen met het bereiden van vlees?
- Bevat varkensvlees vooral verzadigd vet?
- Kan je aan de kleur van het vlees de hoeveelheid eiwit zien?
- Bevatten rundveevoeders antibiotica?
- Wat is escherichia coli of e-coli?
- Kun je vanwege de stoffen die erin kunnen zitten, nog wel veilig lever eten?
- Garandeert de Nederlandse vleessector dat rundvlees 100% veilig is?
- Lammeren groeien in ‘natuurlijke’ omstandigheden op. Is lamsvlees daarmee ook gezonder dan andere soorten?
- Is varkensgehakt magerder dan rundergehakt?
- Is ‘pain de provence’ rauw vlees en kan ik het tijdens mijn zwangerschap eten?
- Welk vlees kan je beter niet eten als je zwanger bent?
- Hoelang duurt verteren van vlees?
- Wat voor vlees kan je het beste eten als je op dieet bent?
- Gaan er meer voedingstoffen verloren als vlees gestoofd wordt bereid?
- Is biologisch vlees gezonder dan niet biologisch vlees?
Staat je vraag er niet bij? Stel deze dan hier en we geven je graag antwoord.