Carpaccio is een gerecht dat in Nederland vaak als voorgerecht wordt gegeten. De officiële vertaling van dit Italiaanse woord is ‘dun gesneden’. Op vlees.nl hebben we het over rundercarpaccio. Dit zijn flinterdun gesneden plakjes runderlende, de achtermuis of andere magere zachte delen. Het is een mager gerecht en valt onder de categorie rood vlees. Naast rundercarpaccio zie je ook carpaccio van bijvoorbeeld tonijn, biet en zalm. Nederlandse restaurants serveren rundercarpaccio vaak met pijnboompitten, een zoetzure dressing van honing-mosterd, kleine plakjes kaas, een paar kappertjes en rucola. Truffelmayonaise of pesto zien we ook nog wel eens als topping voorbijkomen. Het gerecht is verbonden met beroemde namen uit de kunst en koks hebben er vaak een haat-liefdeverhouding mee. Hier lees je over die haat-liefdeverhouding en waar carpaccio oorspronkelijk vandaan komt. Naast het traditionele voorgerecht, zijn er tal van mogelijkheden te bedenken voor het bereiden van carpaccio. Wat dacht je van carpaccio van rookvlees met champignons of rollade carpaccio?