Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gegrilde lamsburger met kerrie

4 lamsburgers, 1 sjalotje, ½ komkommer, 2 limoenen, 3 eetlepels olie, ½ eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel

Bacon-walnoten-salade

Bacon-walnoten salade

6 plakken bacon (dikgesneden, ca. 150 g), 100 g gemengde sla, walnoten (hanje vol, in stukjes gehakt), 2 sinaasappels, dressing, 4 eetlepels sinaasappelsap (vers), 2

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

oosterse sate van varkenshaas

Oosterse saté van varkenshaas

500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm),  2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes), 7 eetlepels ketjap manis, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel

Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

Filetlapjes met Engelse bierfondue

4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper