Varkensvlees uit de ecostoof
Een stoofschotel maken zonder veel energie te verbruiken: het kan! Met een ecostoof of pannenstoof doe je feitelijk wat vele generaties voor ons al deden. Door een pan
Ossobuco met Gremolata
Ossobuco is een heerlijk Italiaans gerecht dat meestal wordt bereid met kalfsschenkel. Het gerecht komt van origine uit de Italiaanse regio Lombardije, rond de stad
Feestelijke en malse runderlappen
Een runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief betaalbaardere rundvleessoorten. De term rundelap kan verwarring zaaien, omdat er verschillende soorten
Kalfsschenkel met sinaasappel
Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen
Runderribstuk met hutspot
Runderribstuk, de naam zegt het al, is afkomstig van de ribben van het rund. Net als riblappen, maar een ribstuk is meestal wat dikker. Een mooi stuk rundvlees zonder
Huisgemaakte blinde vink
Voorbereiden: andijviestamppot Blinde vink Meng het gehakt met zout, peper, ei en beschuit. Verdeel in 4 porties. Leg de varkensfilet lapjes tussen plastic folie en sla
Runderhachee uit de slowcooker
Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarmd de boter in de braadpan en bak de riblappen in 3 porties bruin. Haal het vlees uit de pan, bak daarna
Gepeperde stoofschotel met kidneybonen
Deze gepeperde stoofschotel met rundvlees en bonen smaakt voortreffelijk en is een rijke, vullende maaltijd. Aangevuld met geroosterde groenten of een mooie salade kun je
Rendang
Doe olie in de pan Voeg er de gehakte ui, knoflook, pepers en de boemboe aan toe Voeg het vlees in blokjes toe en laat verder kleuren Doe de bouillon en kokosmelk erbij
De runder pot pie
Zet een stoofpan op het vuur (of de slowcooker, wanneer je die hebt, op het aanrecht) en doe hier het vlees met de uien in. Braad het vlees kort aan op hoog vuur, terwijl
Smeuïge rundergoulash
Neem een grote braadpan. Bak het vlees op hoge temperatuur in kleine porties bruin. Schep het uit de pan en bewaar in een pan of schaal. Doe nu ui en paprikablokjes in de
Spaans eenpansgerecht met chorizo en verse hamlappen
Olé! Knoflook, olijfolie en veel versproducten horen allemaal thuis in het Mediterrane eetpatroon. En dat staat bekend als één van de gezondste. Dus heb je weinig tijd of