Sukade Chinoise
4 sukadelappen , 1 theelepel sambal (badjak) , snufje zout , 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olijfolie , 2 teentjes knoflook (fijngesneden) , 1 theelepel sereh (of een
Schouderkarbonade met mosterdsaus
2 schouderkarbonades (125 gram stuk), ½ theelepel kerrie, 25 g margarine, 3 theelepels bouillonpoeder, 1 citroen, 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel mosterd, 1 borrelglaasje
Sukade à l’Orange
4 sukadelappen , 2 eetlepels bloem , 1 theelepel kerrie , 2 eetlepels olijfolie , 2 dl sinaasappelsap , 2 dl runderbouillon , ½ theelepel marjoraan , 1 eetlepel honing ,
Sudderlapjes met peper en citroen
250 g runderriblappen , ½ kleine rode peper , ½ bouillonblokje , ½ cm trassi , 1 citroen , 1 eetlepel tomatenpuree , 1 vleestomaat , 1 ui , 25 g boter , 1 blaadje djeroek
Varkenshaas met peultjes
500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje
Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan
4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)
Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella
4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in
Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella
4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in
Mama’s sudderlapjes
600 g magere runderlappen , 2 uien , 250 g champignons , 3 tomaten , 2 eetlepels bloem , 4 eetlepels margarine (vloeibare) , 2 theelepels Provençaalse kruiden , 3
Lamsstoofpotje met verse kruiden
500 g lamspoulet , 1 grote ui (gesnipperd) , 1 teentje knoflook , 2 takjes rozemarijn (verse) , 30 g boter , 2 eetlepels tijm (verse) , ½ pot fond (à 380 ml) , 1 dl witte
Lamsstoofpotje met spekjes en ratatouille
500 g lamsschouderlappen (in blokjes van 2 cm) , 125 g spekblokjes, 1 eetlepel boter, 1 grote ui (fijngesnipperd) , 2 teentjes knoflook (geperst) , 450 g ratatouille (zie
Rode pastasaus met nasivlees
500 g nasi/bamivlees, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels olijfolie, 2 rode uien (fijngehakt), 2 rode paprika's (in blokjes), 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 1½ dl