Bereiding
Olé! Knoflook, olijfolie en veel versproducten horen allemaal thuis in het Mediterrane eetpatroon. En dat staat bekend als één van de gezondste. Dus heb je weinig tijd of sta je op de camping met 1 pitje: dit Spaanse eenpansgerecht met chorizo en verse hamlappen is een complete, smakelijke en volwaardig maaltijd vol versproducten!
- Kook de Basmatirijst voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika en tomaten in stukjes.
- Marineer het vlees met de Al-Andalus kruiden en snij de chorizo in reepjes.
- Verwarm de boter in de pan op middelhoge temperatuur..
- Bak de chorizo aan in de boter.
- Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
- Voeg de knoflook en ui toe en bak deze even mee.
- Nu de paprika erbij en dit nog 3 minuten meebakken.
- Voeg de tomaten en de rijst toe.
- Bak dit tot de rijst glanzend is.
- Voeg de bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook.
- Laat dit op een lage temperatuur in ca. 10 minuten gaar koken op laag vuur met het deksel op de pan.
- Roer af en toe om.
- Maak voor erbij een salade met gemengde sla, komkommer, bleekselderij, olijven en olijfolie.
- Maak het gerecht af met peper en zout naar smaak.
Meer Spaanse gerechten
- 6 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
2 eetl Al-Andalus kruiden
50 gram boter (of olijfolie)
200 gram Chorizo
800 gram Hamblokjes of reepjes (van verse hamlap)
2 teentjes knoflook
2 grote uien
2 groene paprika's
3 tomaten
400 gram basimati rijst
1,4 liter runderbouillon
Zout
Peper
Voor de salade
1 potje zwarte olijven
1 zak gemengde sla
1 komkommer
1 stengel bleekselderij
Olijfolie