Recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Ham- en eicocotjes

4 plakjes schouderham, 4 lenteuitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt), snufje zout

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Varkensfricandeau

Varkensfricandeau met paddenstoelen-roomsaus

Voorbereiden: de varkensfricandeau eerst sous vide garen in ca. 4 uur op 90 graden. Haal de varkensfricandeau uit de sous vide en het vacuüm. Dep het vlees een beetje

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Hamlapjes gemarineerd in yoghurt

500 g hamlappen, 100 g cashewnoten (gezouten), 1½ eetlepel kerrie, 2 uien, 1½ eetlepel peterselie (fijngehakt)

gehaktbal

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi

Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

500 g varkensgehakt, worcestershiresaus, snufje zout, 1 ui (fijngesnipperd), ½ eetlepel olie, 25 g taugé, 2½ dl tomatensap, 100 g champignons (in plakjes), 1 kleine prei

Bacon-avocado salade

8 plakken bacon (dikgesneden), 4 eetlepels crème fraîche, 4 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd (grove), 2 stuks avocado, 1 citroen (sap van), 175 g veldspinazie