Bereiding
- Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan zachtjes uit (3-4 minuten) en laat ze afkoelen.
- Besmeer de boterhammen met boter en snijd ze diagonaal doormidden.
- Beleg 2 ½ boterhammen met pâté, strooi er tuinkers over en leg er 2 ½ boterhammen op.
- Beleg 2 ½ boterhammen met plakjes bacon, plakjes tomaat en geraspte kaas. Leg er 2 ½ boterhammen op.
- Beleg 2 ½ boterham met plakjes komkommer en cornedbeef. Smeer er wat mosterd op en leg er 2 ½ boterham op.
- Snijd de halve sandwiches doormidden.
Tip
Deze lunch maak je extra lekker met hamrolletjes gevuld met eiersalade, verse fruitsalade, radijsjes, een plakje cake en thee of koffie.
Wist je dat…
Sla, tomaat, komkommer voorkomen dat het brood voortijdig uitdroogt, maar kunnen het brood ook te soppig maken. Door het brood goed met boter te besmeren, voorkom je dat het vocht uit de groenten er te veel intrekt.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 plakjes bacon
50 g paté (roompate)
2 plakjes cornedbeef
6 boterhammen (witte casino boterhammen)
½ bakje tuinker
4 plakjes tomaat
4 eetlepels geraspte kaas (jong belegen)
1 theelepel mosterd (gladde)
6 plakjes komkommer (dunne)
boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: