Bereiding
- Pel de teentjes knoflook en snijd ze in de lengte in plakjes. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de stelen.
- Prik de rollade rondom op verschillende plaatsen met een scherp puntig mesje in en steek in elke opening een plakje knoflook en een toefje rozemarijn.
- Snijd de korstjes van het brood en maal de boterhammen met de amandelen in een keukenmachine fijn. Roer er de mosterd, 1 eetlepel olie, versgemalen peper en zout door.
- Bestrooi de rollade met versgemalen peper naar smaak.
- Verwarm de oven voor tot 90°C.
- Verhit de rest van de olie met de boter in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan.
- Neem het vlees uit de pan en verdeel het broodkruimmengsel erover. Druk het goed aan en leg de rollade in een passende lage ovenschaal.
- Braad de rollade langzaam in de voorverwarmde oven in ± 2 uur bruin en gaar.
- Snijd de rollade in plakken en strooi de eventueel in stukken gebroken korst erover.
Lekker met hutspot en jus met uitjes.
- 6 personen
- 145 minuten
Ingrediënten
600 g varkensfiletrollade
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
35 g amandelen (schaafsel)
2 oude boterhammen (witte)
2 eetlepels mosterd (grove)
3 eetlepels olijfolie
15 g boter
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Varkensfiletrollade
Varkensfiletrollade is vlees dat afkomstig is van de uitgebeende korte rib.