Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Verhit de olie in de pan en bak de blokjes in 2 porties bruin.
- Doe al het vlees weer in de pan en voeg de ui toe. Bak deze mee.
- Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg de rijstazijn, de sambal oelek en de ketjap manis toe.
- Voeg 1,5 dl warm water toe en roer het geheel door.
- Laat het geheel 20 tot 25 minuten zachtjes garen.
- Kook ondertussen de rijst en wok de gemengde groente.
Tip: garneren met kroepoek of cassavechips. Ook lekker met wat atjar tjampoer of zure komkommerschijfjes.
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 500 gr hamlappen in blokjes van ca. 1,5 cm
- 2 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 eetl olie
- 2 eetl gember fijngehakt
- 0,5 theel sambal oelek
- 1,5 dl ketjap manis
- 1,5 dl warm water
- 1 eetl rijstazijn
- Zout en peper
Voor erbij
- Witte rijst
- Wokgroentes