Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een rooster met daaronder een lekbak. Druppel wat olie op het vlees en druk dan lichtjes de gecrushte pepers erop en een beetje grof zeezout. Zet ongeveer 1 uur in de oven/BBQ. Haal er uit en giet wat van de vrijgekomen sappen over het vlees. Zet het nog 1,5 uur in oven/BBQ, waarbij je elke 20 minuten het vlees even bedruipt.
- Doe de gesneden uien in de bakplaat onder het varken. Op de BBQ doe je de uien en het varken in een schaal. Meng de honing samen met de balsamico, sojasaus, knoflook, chipotle en gember, kwast dit over het varken en verhoog de temperatuur dan tot 200 C. Bak nog 30-40 minuten extra, af en toe bedruipen, tot het gekarameliseerd is met een goudkleurige gloed over het vlees. Zodra het gaar is haal je het uit de oven en laat het dan voor ongeveer 10-15 min rusten.
- Serveer het buikspek met de uien en groente naar keuze.
Dit recept is eerder gepubliceerd in de blog van DudeFood op vlees.nl
- 4 personen
- 220 minuten
Ingrediënten
- 500 gr buikspek. Vet ingesneden in ruitvorm.
- 2 tl olijfolie om het vlees in te wrijven
- 1 tl witte pepers, geplet
- grof zeezout
- 3 grote uien, gesneden
- 75 ml heldere honing
- 40 ml balsamico
- 40 ml sojasaus
- 1 flinke el chipotle pepers in adobosaus (fijn gesneden indien nodig)
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1 tl verse gember geraspt
- zout en peper
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: