Bereiding
- Roer in een kom de knoflook, ketjap manis, honing, chilisaus, gemberpoeder, limoenrasp en peper tot een marinade. Dep ondertussen de karbonades met keukenpapier droog, bestrijk deze met de marinade en bewaar de overige marinade.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Blus de jus af met een scheutje water en de achtergebleven marinade. Breng de karbonades op smaak met zout.
- Serveer ze met de iets ingekookte marinade.
Lekker met nasi en peultjes.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 haaskarbonades (á 125 g)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels honing
2 eetlepels chilisaus
1 theelepel gemberpoeder
1 limoen (rasp van)
snufje peper (versgemalen)
3 eetlepels olie (arachide)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: