Bereiding
- Roer in een kom de olie, limoensap, sjalotjes, gember, rode peper, serehpoeder en chilipoeder tot een marinade. Schep de varkenshaas door de marinade en laat deze ca. 2 uur marineren. Laat de satéprikkers ½ uur in water weken.
- Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Neem de satéprikkers uit het water en rijg het vlees aan de satéprikkers.
- Grill de varkenshaasspiesen in ca. 6-8 minuten rondom goudbruin.
Lekker
met meergranenrijst en knapperige groentesalade:
Meng voor de salade in een kom 1 komkommer (in plakken),
2 lente-uitjes (in ringen),
2 eetlepels verse fijngehakte koriander,
50 g fijngehakte pinda’s door elkaar.
4 personen
140 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
- 3 eetlepels olie (arachide)
- 1 eetlepel limoensap
- 2 sjalotjes (fijngehakt)
- 1 theelepel gember (verse, geraspt)
- ½ rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden)
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel chilipoeder
- 12 satéprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: