Bereiding
- Besmeer de boterhammen met boter en 2 daarvan met jam.
- Beleg alleen de met boter besmeerde boterhammen met sla en ham; leg de andere boterhammen er met de jam naar beneden bovenop.
- Snijd de sandwiches doormidden.
- Snijd de boterhamworst in smalle reepjes, de mango in kleine stukjes en prei in smalle ringen.
- Meng de worst, mango, prei, mayonaise en het kerriepoeder.
- Snijd de maïsbroodjes open en schep de salade erop.
Tip
Maak het extra fris en gezond met een beker vruchtensap, dikke plakken komkommer, en een tomaat of een paar kerstomaatjes.
Wist u dat…
Sla, tomaat, komkommer voorkomen dat het brood voortijdig uitdroogt, maar kunnen het brood ook te soppig maken. Door het brood goed met boter te besmeren, voorkom je dat het vocht uit de groenten er te veel intrekt.
- 2 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
- 2 plakken ham
- 4 plakken boterhamworst (dikke)
- ½ mango (geschild en ontpit)
- ½ eetlepel mayonaise
- 4 blaadjes sla
- ¼ prei
- 4 boterhammen (volkoren)
- 1 theelepel kerriepoede
- boter
- 2 broodjes (maïsbroodjes)
- 2 eetlepels ananasjam
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: