
Bereiding
- Dep de rollade met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Roer in een kom de olie, sinaasappelsap, honing, tijm, knoflook en citroenrasp door elkaar.
- Schep de plakken citroen in de braadzak, bestrijk het vlees met de sinaasappel-marinade en leg de rollade op de plakken citroen. Giet de overige marinade over het vlees en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluit-clip dicht. Laat het vlees 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de braadzak in het midden van de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 200˚C en braad het vlees ongeveer 1 uur. Neem de rollade uit de braadzak, breng het vlees op smaak met zout en peper en laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd de rollade in plakken.
- Verdeel de plakken rollade over 4 borden, garneer het vlees met de plakken citroen en serveer de jus er apart bij.
Ingrediënten
- 1 doorregen varkensrollade (ongeveer 1 kilo)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- citroenrasp (van 1 biologische citroen)
- 1 citroen (in plakken)
- snufje zout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!